Overzicht actueel

Hieronder vind je het laatste nieuws over onze activiteiten, acties en mijlpalen van onze organisatie.

niet van toepassing


Lekker zwemmen in het buitenbad!

Leergeld laat kinderen genieten van voorstelling Pietje Bell

Je staat er niet alleen voor

"Je staat er niet alleen voor" is een campagne van het ministerie van SZW. Bezoekers van de website Geldfit krijgen hulp bij het vinden van regelingen waar men recht op heeft en worden verwezen naar instellingen die hulp kunnen bieden bij financiële problemen in het gezin.

Actief met de Fitfabriek

De Bergse Sportactie

In de Bieb: workshops ‘Elke € telt…’

De Bieb in Bergen op Zoom biedt workshops aan over beter omgaan met geld.

Geslaagd voetbalkamp

De zomeractie 2023 van Leergeld de Brabantse Wal maakte het mogelijk om deel te nemen aan een voetbalkamp.

In de vakantie naar de bibliotheek

De Bibliotheek West-Brabant biedt een leuk zomerprogramma aan voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Leuke activiteiten bij de Fitfabriek

In de zomervakantie verzorgt de Fitfabriek leuke activiteiten voor kinderen en jongeren in de gemeente Bergen op Zoom.

Zomeractie: drie leuke activiteiten

Leergeld De Brabantse Wal biedt drie zomeractiviteiten aan: de Binnenspeeltuin Monkey Town, het Klimbos Brabantse Wal en voetbalkampen via Creating Legends Academy.

Nieuwe support voor Leergeld!

Nieuwe support voor Leergeld!

Leergeld biedt weer zwemabonnementen

Al is het nog even wachten op lekker weer, Leergeld is al weer bezig met het regelen van zwemabonnementen voor de komende zomer.

Leergeld in de pers

Meer aanvragen bij stichting Leergeld: ‘Zonder die stichting zouden mijn kinderen niet kunnen leren’

Is de vrijwillige ouderbijdrage verplicht?

De vrijwillige ouderbijdrage voor extra activiteiten buiten de lessen om is niet verplicht. Kinderen van ouders die hiervoor niet betalen, mogen altijd meedoen.

Sportieve actie levert mooie donatie op!

Op 10 en 11 september 2022 heeft Lieke Gladdines samen met haar trainer/coach Dennis Rossen deelgenomen aan Scotland Coast to Coast. Hier hebben zij samen niet alleen veel voor getraind, maar zij hebben hun sportieve challenge ook benut om aandacht te vragen voor Leergeld de Brabantse Wal.

Special Zuidwest TV over Leergeld

Op 24 november heeft Zuidwest TV een special uitgezonden over 15 jaar Leergeld op de Brabantse Wal. Bestuursleden, intermediairs, een schoolleider, een wethouder, een schuldhulpverlener en cultuurdocenten zaten aan de gesprekstafel en benadrukten het belang van Leergeld.

Winteractie: Lekker schaatsen op de ijsbaan!

Als de temperatuur wat lager wordt denken we in Nederland al snel aan schaatsen. Wat een geluk dat er deze winter na de Corona tijd in de drie gemeenten op de Brabantse Wal gelukkig weer ijsbanen waren. In het kader van een Winteractie mochten kinderen die bekend zijn bij Leergeld lekker schaatsen op de baan in Bergen op Zoom, Steenbergen of Hoogerheide.

Met mijn hoofd boven water of kopje onder?

Afgelopen periode heeft Sam& onderzoek gedaan naar de impact van Leergeld en onze samenwerkingspartners Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Fitfabriek kijkt mee bij activiteiten

De Fitfabriek is bekend in Bergen op Zoom als organisator van allerlei activiteiten in de wijken in de stad. Sportcaches ontmoeten zo heel wat kinderen na schooltijd. Ook kinderen voor wie bewegen samen met buurtgenootjes onder leiding van een enthousiaste sportcoach de enige sportieve actie is.

Jaarverslag 2021: Hulp Leergeld blijft nodig!

Het is eigenlijk niet te geloven, in de beginjaren van Leergeld leefde de idee dat het werk maar een paar jaar zou vragen. Na een paar jaar zou de klus wel geklaard zijn en kinderen niet meer in armoede leven. een mooie gedachte natuurlijk, maar de werkelijkheid is wel even anders.