Doel en beleid

niet van toepassing

Doel
In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in een gezin met geldzorgen. Zonder steun dreigen deze kinderen aan de zijlijn van de samenleving terecht te komen. Stichting Leergeld De Brabantse Wal wil op een duurzame manier investeren in de deelname van deze kinderen aan de maatschappij en in hun ontwikkeling. Als je op jonge leeftijd mee mag doen, leer je de regels van het spel ook beter kennen. Zo kun je later ook gewoon je rol spelen in de samenleving en hoor je er gewoon bij!

Missie
Onze missie is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met geldzorgen. Wij bieden deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, die voor andere kinderen heel normaal zijn. 

Beleid
In ons meest recente jaarverslag leggen we de focus vooral op het bereiken van gezinnen met kinderen die wel geldzorgen hebben, maar de weg naar Leergeld nog niet gevonden hebben. We denken dan aan ZZP'ers, maar ook zogenaamde werkende armen. Denk aan ouders die wel een baan hebben, maar te weinig verdienen om hun kind(eren) echt te laten deelnemen aan sport, cultuur en ontspanningsactiviteiten. Ook deze mensen willen we als Leergeld graag een helpende hand bieden!