Voor wie doen we het?

niet van toepassing

Voor wie?
We werken als Stichting Leergeld in principe voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een netto inkomen tot 130% van het bijstandsniveau. Dit gaat om de volgende bedragen (per 01-01-2023):

  • Alleenstaande ouder: Maximaal € 1.554,36 per maand
  • Twee ouder gezin: Maximaal € 2220,50 per maand

Vanuit Leergeld De Brabantse Wal wordt tijdens een huisbezoek door een intermediair gekeken naar het daadwerkelijk te besteden inkomen. Dus als je meer verdient, maar hoge woonlasten of schulden hebt, kan het zijn dat je toch in aanmerking komt voor een bijdrage.

Wat kunnen wij je bieden?
De verschillende soorten hulp die wij je kunnen bieden kun je vinden op de voorzieningenpagina. We hebben ze gegroepeerd in een paar thema's. Zo zie je snel wat de mogelijkheden zijn voor de thema's sport, onderwijs, cultuur, familie en zwemmen.

Wat kun je verwachten?
Nadat je een aanvraag bij ons hebt ingediend, zal een vrijwilliger contact met je opnemen om je persoonlijke situatie door te nemen. Deze persoon kijkt tijdens een huisbezoek naar je omstandigheden, financiële situatie, etc. Na deze beoordeling krijg je duidelijkheid of je in aanmerking komt voor ondersteuning. Goed om te weten: we bieden alleen diensten aan. Leergeld geeft dus geen geld aan gezinnen!

Met jouw persoonlijke gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan. Lees hier meer over in ons privacy reglement.