Leergeld in de pers

niet van toepassing

BN De Stem publiceerde deze week een artikel van Irma van Schaijk over het beroep wat in de regio West Brabant wordt gedaan op de verschillende Stichtingen Leergeld. Nu de prijzen stijgen en hogere energiekosten menig ouder voor moeilijke keuzes stelt, moeten meer gezinnen noodgedwongen aankloppen bij Leergeld. Hierna volgt een deel van het krantenbericht, of lees het volledige artikel.

Meer aanvragen bij Stichting Leergeld: ‘Zonder die stichting zouden mijn kinderen niet kunnen leren’

ROOSENDAAL - Dat het moeilijke tijden zijn voor veel mensen, merkt de Stichting Leergeld heel goed. De afdelingen Roosendaal en Noord-West Brabant (Etten-Leur) zien een sterke stijging in het aantal aanvragen voor schoolgerelateerde artikelen.

Stichting Leergeld biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ouders kunnen hier aanvragen indienen voor laptops, schoolreisjes, sportabonnementen, fietsen en andere artikelen die met school te maken hebben.

Harry uit Heijningen (die niet met zijn achternaam in de krant wil) is de stichting eeuwig dankbaar. Hij en zijn vrouw zitten vanwege chronische ziekten in de bijstand. Een moeilijke situatie met drie opgroeiende kinderen. ,,Je moet altijd keuzes maken”, zegt hij. ,,Wat kan wel, wat kan niet. Uiteraard gun je je kinderen alles, maar er zijn altijd dingen die af moeten vallen.”

Goede baan

Zijn oudste zit op de universiteit in Utrecht, de middelste zit op het hbo en nummer drie is nog bezig met de havo. ,,Zonder Stichting Leergeld hadden ze dit nooit kunnen bereiken”, zegt Harry stellig. ,,Dan waren ze allang aan het werk geweest. Nu ze studeren, kunnen ze een goede baan krijgen en niet eindigen zoals wij: in de bijstand.” Hulp vragen bij een stichting als Leergeld is nog niet zo eenvoudig, vertelt hij. ,,Je loopt er niet mee te koop. Niemand zou zich ervoor moeten schamen, maar aan de andere kant is het ook niet iets om trots op te zijn.”