De Leergeldformule

niet van toepassing

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Elke lokale stichting werkt op deze manier. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld De Brabantse Wal neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je laat bewijzen zien van het totale gezinsinkomen. Als je dat wil, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties die het gezin financiële hulp kunnen geven.

 3. Besluit

  De intermediair draagt jouw verzoek over aan het kantoor van Leergeld. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat je binnen 2 weken een reactie ontvangt.
 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld helpt altijd in de vorm van een gift. Er wordt na goedkeuring van een aanvraag geen geld aan het gezin uitbetaald. Het geld gaat altijd rechtstreeks naar bijvoorbeeld het zwembad voor de zwemlessen, de voetbalbalvereniging, de theaterschool, de Rent Company voor een laptop of een rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan voor een fiets.

 5. Nazorg

  Na afhandeling van de aanvraag neemt de coördinator van Leergeld weer contact met je op om te informeren of de aanvraag naar wens is verlopen en/of we nog iets voor je kunnen betekenen.