Mira heeft eindelijk een fiets

niet van toepassing

De moeder van Mira, Karlijn, heeft drie tieners. Ze komt niet in aanmerking voor sociale regelingen, denk aan aanvullende bijstand of huursubsidie, en mist daardoor het geld voor belangrijke spullen. Door de hulp van Stichting Leergeld De Brabantse Wal heeft Mira nu wel een laptop en fiets ter beschikking. Zo kan ze meedoen met de lessen en loopt ze niet achter bij haar leeftijdsgenoten omdat ze thuis ook opdrachten op de laptop kan maken. 

“Ik kies ervoor om mijn kinderen gezond eten te geven, maar heel veel andere dingen die ze nodig hebben, kan ik ze niet geven,” zegt Karlijn. Dit gebeurt steeds vaker. We zien dat er steeds meer geldproblemen zijn in gezinnen, zeker ook doordat alle prijzen stijgen de laatste tijd. Spullen voor school zijn vaak één van de eerste dingen die niet meer worden gekocht.

Mira rijdt trots rond op een mooie tweedehands fiets en moeder Karlijn is er net zo blij mee. “Het is waanzinnig,” zegt ze. “Het voelt als een steun en kinderen kunnen zich zo toch gelijkwaardig ontwikkelen.”